علم زراعت فعالیتهایی از انسان را در بر می گیرد که به منظور تامین
نیازهای بعضی از گیاهان و در نتیجه بهره گیری از حداکثر قدر ت تولیدی آنها
انجام می شود . این فعالیتها علاوه بر کاشتن ، داشتن محصول و حفاظت آن در
مقابل آفات ، امراض و علفهای هرز می تواند عموما شامل تغییر در عوامل محیطی
باشد . عوامل موثر بر رشد گیاهان عبارتند از : هوا ، حرارت ، باد ، آب ،
نور ، خاک و مواد غذایی . انسان قادر است بعضی از این عوامل را مستقیما
تغییر د هد ولی غالبا مجبور است شرایط را برای بهره وری بیشتر و بهتر مناسب
سازد . استفاده صحیح و دراز مدت از عوامل محیطی می بایست به عنوان دو هدف
اصلی زراعت مورد توجه قرار گیرد .ثبات تولید در کشاورزی یکی از جنبه های
مهم کشاورزی پایدار است . گرچه مفاهیم پایداری تولید در کشاورزی دیدگاههای
همه جانبه ای را در بر می گیرد و جنبه های مختلفی را شامل می شود اما اقلیم
و خاک از مهمرین عوامل تولید می باشند و بهره برداری از زمین عمدتا“ بر
اساس کیفیت این دو عامل استوار است . پراکنش و توزیع گیاهان در عرضهای
جغرافیایی مختلف و همچنین در ارتفاعات متفاوت در ر ابطه با عوامل محیطی و
به خصوص بارندگی و درجه حرارت و در مرحله بعد شرایط فیزیکی و شیمیایی خاک
می باشد . ای موضوع در ارتباط با گیاهان زراعی نیز صادق است . بدین ترتیب
شناخت عوامل مختلف محیطی و انتخاب گیاهان مناسب برای شرایط متفاوت از
مهمترین عوامل موثر در تولید است .بدین ترتیب به منظور بهره گیری هر بیشتر
از منابع محیطی و کاهش خسارت وارده به محیط از طریق به کار گیری اصول صحیح
اکولوژیکی در اکوسیستم های زراعی و نیز کاربرد روشهای منطقی تولید ، بحث
اکولوژیکی گیاهان زراعی مطرح می شود . با پیشرفت دانش هواشناسی
، دانشمندان بر حسب نوع و هد ف مطالعات خود ، یک یا دو یا چند عامل اقلیمی
را مبنای تقسیم قرار داده و به این ترتیب سیستم های مختلف طبقه بندی اقلیم
ها را به وجود آورده اند . بطور کلی می توان این مناطق را اینگونه تقسیم
بندی نمود : 1. مناطق بسیار مرطوب جنگلی 2. مناطق جنگلی نسبتا مرطوب 3. استپ های جنگلی یا مناطقی که رطوبت آنها متوسط است . 4. مناطقی که رطوبت آنها کافی نیست ( استپ ها ) 5. مناطقی که رطوبت آنها کم است ( بیابانها ). 6. مناطقی که رطوبت آنها بسیار کم است ( صحراها ) . با
توجه به تقسیم بندی فوق : کشور ایران با توجه به عرض جغرافیایی فیزیوگر
افی اقلیم و خاک به 7 منطقه اکولوژیکی زراعی قابل تقسیم است . هر منطقه بر
حسب فیزیوگرافی اقلیم و خاک تعریف شده و بر این اساس استفاده مناسب از
اراضی و محصولات زراعی ، سیستم کاشت مربوط به خود ر ا دارد که در این
تحقبق به شناخت این مناطق و نوع محصولات کشاورزی در این نواحی می پردازیم .
تعداد مشاهده:
730
مشاهده
فرمت فایل دانلودی:.rar
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 23
حجم فایل:22
کیلوبایت
قیمت:
7,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.
پرداخت و دریافت فایل